Telefoon nummer

06 - 145 99 695

Email

info@AngelicWellness.nl

Locatie

Loderstraat 69 in Rotterdam

4.5
(12)

Het menselijk lichaam is niet geschikt om gedurende een langere periode statisch werk te verrichten. RSI wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van overmatig gebruik, voortdurend terugkerende bewegingen en een eenzijdige, belastende houding. Vermoeidheid en werkstress spelen hierbij een belangrijke rol. Massage speelt een belangrijke rol in het herstellen van RSI-klachten.

Hoe werkt RSI?

Uit medisch onderzoek is gebleken dat de doorbloeding van de spieren bij licht statische arbeid met 80% afneemt, de spieren krijgen nog maar een vijfde van de normale hoeveelheid zuurstof toegediend. Daarnaast maakt het lichaam bij spierspanning afvalstoffen aan.

Bij ontspanning en een goede doorbloeding voert het lichaam deze afvalstoffen af, dit is een natuurlijke cyclus. Wanneer de doorbloeding langdurig vermindert, kan het lichaam de afvalstoffen onvoldoende afvoeren, er ontstaat een ophoping van afvalstoffen in het spierweefsel, dit veroorzaakt in veel gevallen de eerste pijn. Wanneer deze klachten verergeren spreken we van RSI-klachten. 

RSI tegen gaan met massage

Massage kan in korte tijd de RSI bestrijden, de massage bevordert de doorbloeding en haalt de stresspunten weg uit het lichaam. De afvalstoffen hebben de tijd om af te voeren en na één massage zijn de klachten aanzienlijk minder. Het beste is om de meridiaan massage te ondergaan of cupping. Deze werken het meest effectiefst op deze klachten.

Tips om op te letten

Vijf tips om RSI bij beeldschermwerk zo veel mogelijk te voorkomen 

  • zorg voor een correct ingestelde werkplek
  • voorkom zoveel mogelijk eenzijdige belasting van het lichaam
  • neem regelmatig een andere werkhouding aan
  • draai het gehele lichaam (met stoel) in plaats alleen de romp te draaien 
  • zorg iedere 20-40 minuten voor beweging door het afwisselen van werktaken en/of door het inplannen van meerdere korte pauzes

Mocht u bij Angelic Wellness geholpen willen worden, dan kunnen de kosten vergoed worden. Voor meer informatie info@angelicwellness.nl of bel 06-14599695.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.5 / 5. Aantal stemmen: 12

Wees de eerste die stemt

Karin van der Bie

Karin studeerde voor EIK coach aan het Enneagram College bij Willem-Jan van de Wetering, maar ontdekte dat de aanpak een stuk diepgang miste. Na een opleiding tot holistisch coach, gebruikt ze nu de wetenschappelijke basis met alternatieve technieken om helingsprocessen zo efficiënt mogelijk te benaderen. Naast gesprekstechnieken gebruikt ze ook – in afstemming – ademwerk, body-dearmouring, visualisaties, voice dialogue, opstellingen, relaxatie en andere krachtige technieken in haar coaching.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Mooie tekst he?! We hebben copyright!