Kindercoaching
Kindercoaching post thumbnail image

Kindercoaching

Kindercoaching

Gezins- en Kindercoaching

Enneagram Gezins- en Kindercoaching is speciaal voor gezinnen en kinderen. Door middel van EIk therapie gaan we kijken welk emotionele blokkades er bij het kind (of de ouder) dwars zitten. Door deze te helen komt hij of zij direct al lekkerder in zijn vel te zitten.

Belangrijk uitgangspunt is dat het gedrag van kinderen een reactie is op de ouders. Als kinderen ergens tegen aan lopen is het belangrijk om te kijken waar, hoe en wanneer het gedrag is ontstaan. Dat is dan ook precies wat we gaan doen: bewustwording creëren en vervolgens de mogelijkheid creëren om tot de gewenste situatie te komen. Een hele mooie en veel inzicht gevende stap is in beeld brengen welke Enneagramtype iedereen is. Voor ieder gezinslid wordt zijn of haar huidige Enneagramtype getest.

Heel belangrijk is dat hierdoor ieders kwaliteiten in beeld komen, de kwaliteiten van de kinderen is zeer belangrijk en we zullen die kwaliteiten altijd bevestigen en sterker maken. Dit is waar de kinderen zich prettig en gelukkig mee voelen. Dit is de kracht van uw kind! Daarnaast wordt ook direct duidelijk wat de kinderen voor communicatiestijl nodig hebben. Of ze gebaat zijn bij meer vrijheid, of juist meer afspraken en regels nodig hebben.

Als er sprake is van een gezin met twee ouders krijgen de ouders van elkaar ook een heel duidelijk beeld waarin ze elkaar ondersteunen, hoe ze het beste kunnen communiceren en hoe ze elkaar het beste kunnen steunen. Door de puurheid van kinderen zijn de resultaten niet alleen prachtig om te zien, maar worden de resultaten ook heel snel bereikt.

Kinderen tot 12 jaar worden altijd via de ouders getest. Vanaf 12 jaar is het ook mogelijk om direct met de kinderen aan de slag te gaan.