Coaching & Counseling post thumbnail image

Coaching & Counseling

Coaching & Counseling

Eik Coaching

Eik coaching is een effectieve manier om je te begeleiden in je persoonlijke processen. Coaching is als je vastzit of als je vind dat het anders moet in jouw leven. Met persoonlijke coaching krijg je een andere kant van jezelf te zien en worden dingen aangeraakt die voor jou verborgen waren of geblokkeerd zijn geraakt. Door deze spanningen los te laten kom je steeds meer bij je essentie, wie jij in werkelijkheid bent.

EIK wordt ingezet om je bij jouw kern te brengen. De meeste mensen zijn in hun leven van karakter (type) veranderd door wat ze hebben meegemaakt. Die verandering komt voort uit een overlevingsstrategie. Die aanpak helpt even maar nooit lang. Echte problemen kun je alleen oplossen vanuit je essentie, vanuit diegene die je écht bent. 

En dat is dus precies wat er gebeurt in deze coachsessies. Je wordt teruggebracht naar je originele karakter, je essentie, waardoor je weer in je eigen kracht staat. Tijdens de coaching krijg je inzicht waarom je van type bent veranderd en ruimen we blokkades op. Als je weer bent wie je echt bent, kan je makkelijk problemen in de leven oplossen en veranderingen aanbrengen om je leven in te richten zoals jij dat wil!

Het enneagram

Het enneagram is een eeuwenoud model dat inzicht geeft in je werkelijke kwaliteiten, je valkuilen, het proces waar je in zit, de hulp die voor je klaarstaat en de weg die je nog te gaan hebt. Het laat je ook zien wat de motivatie van anderen is voor hun gedrag.

Met het enneagram gaan we samen vaststellen wat jouw huidige persoonlijkheidstype is, om daarna op zoek te gaan naar de pijn, de blokkades en overtuigingen die de oorzaak zijn van de switch. Daarna ga ik samen met jou op zoek naar het enneatype die jij van essentie bent. Als we bij jouw essentie, jouw kern zijn aangekomen is dat het punt om jou van daaruit helemaal op te bouwen (te versterken). Daardoor verander je in gedrag en krijg je eveneens een andere kijk op de dingen en kom je weer in je kracht te staan.

Voor wie

EIK Coaching is voor iedereen die met emotionele, mentale of fysieke en chronische klachten kampt. Ook voor kinderen met allergieën en chronische infecties is EIK Coaching geschikt. EIK wordt ook veel ingezet bij burn-out. EIK Coaching is geschikt voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren en/of een genezingsproces wil bevorderen.

Enkele voorbeelden:

  • Je wilt ziekte voorkomen en/of niet vroegtijdig verouderen
  • Je ervaart een te hoge werkdruk, bent gestrest en/of je wilt van een burn-out genezen of een burn-out voorkomen
  • Je wilt succesvoller zijn en/of beter functioneren
  • Je loopt vast in bepaalde patronen; in je werk, je relatie, je financiën, familie of spiritualiteit
  • Je wilt je sport- en/of studieresultaten verbeteren
  • Je hebt last van onzekerheid, angsten, fobieën, nervositeit, te weinig zelfvertrouwen
  • Je bent ziek of je sukkelt met je gezondheid
  • Je wilt afvallen, aankomen of je juist vitaler voelen
Enneagram types
Het Enneagram met de 9 persoonlijkheidstypes

EIK Coaching is uitermate succesvol bij bijvoorbeeld: allergieën, fobieën, pijnbehandeling, chronische ziekten waaronder vermoeidheid, reuma, een tekort aan energie en bovendien levert het direct resultaten op bij alle andere fysieke en mentale klachten. Ook geschikt voor kinderen. Onder de 12 jaar dient één van de ouders aanwezig te zijn.

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er vertelt over het Enneagram en kijken we samen of Enneagram je kan helpen met de situatie waar jij mee zit. We formuleren ook waar je heen wilt gaan. Je krijgt inhoudelijk toegelicht hoe het traject eruit ziet en laat ik je met een voorbeeld direct kennismaken met de manier waarop er gewerkt wordt. Tot slot gaan we ook al een stukje beginnen met het healen, dit is belangrijk om het healingsproces in gang te zetten, zo kan je ervaren hoe het is om al wat beter in je vel te zitten.