Gelukkig worden met 7 simpele stappen

Gelukkig worden met 7 simpele stappen post thumbnail image
5
(41)

Accepteer jezelf, wees positief, wees tevreden met wat je hebt, stel inspirerende doelen, kies de juiste relaties, blijf leren en doe wat je wilt. Deze zeven stappen brengen je meer geluk, tevredenheid en enthousiasme. Gelukkig leven is een keuze die je zelf maakt

Accepteer jezelf Zoveel mensen hebben hier een uitdaging in. Je bent wie je bent. Of je nu knap of lelijk, slim of dom, jong of oud bent, het is wie jij bent. Hoe eerder je dat accepteert, hoe makkelijker het is gelukkig te zijn. Als je dat niet accepteert, kun je knap, slim en jong zijn, maar is dat waarschijnlijk niet genoeg. Er zijn altijd anderen die nog knapper, slimmer en jonger zijn.

Accepteer aan jezelf wat je niet kunt veranderen: je fundamentele karakter, je uiterlijke kenmerken, je wensen en voorkeuren. Verander waar je invloed op hebt: je vaardigheden, je inspanningen, je inzichten. Je kunt bijna alles leren. Je kunt bijna overal komen. Accepteer wat je niet kunt leren en wat je niet kunt veranderen. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.

Spreek uitsluitend positief over alles Lees je wel eens reacties in een krant of op een internetforum? Te veel mensen houden zich bezig met het negatieve: wat niet klopt aan anderen en wat niet goed is aan de wereld. Zoveel verspilde energie! Met maar één resultaat: ze voelen zich slecht.

Je krijgt precies waar je je op focust. Focus je op wat er mis is, dan krijg je dat: andere mensen zijn niet te vertrouwen, het milieu stort in elkaar en de politici belazeren ons allemaal. Misschien krijg je er niet persoonlijk mee te maken, maar je bent er wel mee bezig. Besluit om positief naar de wereld te kijken en te concentreren op het goede: dan zul je dat ook ervaren.

Wees tevreden met wat je hebt Hoe kun je krijgen wat je wilt als je niet waardeert wat je hebt? Je krijgt echt niet meer resultaat door ontevreden te zijn. Ons huis, onze baan, onze relaties – ook al zijn geen van alle misschien ideaal – ze geven ons alle iets goeds: een thuis, een inkomen en vriendschappen.

Je bent rijker dan je denkt. Je hebt meer dan je je realiseert. Tevredenheid betekent niet dat je niets kunt veranderen. Het betekent dat je de dingen in je leven waardeert. En alleen waardering zorgt ervoor dat je er meer van kunt krijgen.

Stel inspirerende doelen Ook al ben je tevreden met wie je bent en wat je hebt, doelen heb je altijd nodig. Een doel is een wens omgezet in actie. Stel inspirerende doelen. Vervang “Ik zorg dat ik geen schulden maak” door “Ik zorg dat ik alles kan kopen wat ik nodig heb”. Vervang “Ik hoop dat ik deze week doorkom” door “Ik maak hier een geweldige week van”.

Elk doel dat niet bij je past, zou ik laten schieten. Het hoort gewoon niet bij je. Helaas – volgende! Maak je doelen groter. Denk aan wat je wilt en overdrijf dat totdat je zegt: “Meer dan dit zou te veel zijn.” Dan weet je zeker dat je een inspirerend doel hebt gevonden.

Kies relaties waar je van opknapt De tijd die je leeft, breng je door met anderen. Waarom zou je je  tijd doorbrengen met iemand die je niet stimuleert of inspireert? Dezelfde tijd kun je beter besteden aan goede relaties met anderen. Je tijd is het belangrijkste wat je hebt – gebruik het goed.

Kun je van een hond een kat maken? Nee toch? Accepteer anderen zoals ze zijn of ga op zoek naar ander gezelschap. Er zijn zoveel leuke, positieve, interessante, geïnteresseerde en aardige mensen. Er is absoluut geen tekort aan. Bedenkt dat mensen met gelijke eigenschappen elkaar aantrekken. Dus wees zelf ook leuk, positief en aardig, dan vind je ze zo!

Blijf leren Nieuwsgierigheid en passie voor leren is het elixer voor een lang en gelukkig leven. Wat gebeurt er met mensen die voor de tv gaan zitten en geen doelen meer hebben? Het licht is bij hen nog wel aan, maar er is niemand meer thuis. Er is geen vonk meer, geen interesse, geen nieuwsgierigheid.

Wat is het doel van het leven? Nieuwe ervaringen opdoen, toch? Nieuwe inzichten, nieuwe kennis, nieuwe vaardigheden. Word ervaringsdeskundige op het gebied dat je interesseert. Leven is ervaren, het kan niet anders. 

Doe wat je wilt Je hoeft geen verklaring te geven voor je persoonlijkheid: je bent zoals je bent. Je hoeft ook geen excuus te geven waarom je iets wilt doen. Doe het gewoon, het is jouw leven. Je bent aan niemand verantwoording schuldig. Doe wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe vaak je het wilt: is er een beter recept voor een gelukkig leven?

Word gelukkig in slechts 9 weken! Gelukkig zijn is het belangrijkste doel in je leven. Wil je meer tevredenheid en blijdschap? Wil je de vreugde weer terug in je leven? Met eik coaching gaan we kijken welke blokkades dit nu nog belemmerend en integreren deze zodat je opnieuw vrij bent. Kom een keer langs bij Angelic Wellness voor een kennismakingsgesprek!

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 5 / 5. Aantal stemmen: 41

Wees de eerste die stemt

Leave a Reply