Technieken post thumbnail image

Technieken

Ondersteuning coaching

Technieken en middelen

Tijdens de coachingsessie kan het zijn dat er ondersteunende techieken en middelen worden ingezet om jou energie weer te laten stromen. We werken met een aantal middelen en technieken. Deze kunnen worden ingezet tijdens het coachingstraject om bijvoorbeeld blokkades los te laten.

Psychologisch model

Het Enneagram

Het Enneagram is een eeuwenoud psychologisch model die 9 persoonlijkheidstypes omschrijft. Het Enneagram geeft je inzicht in jouw persoonlijkheid, talenten en valkuilen. Het geeft je een profiel, een blijk van herkenning voor jezelf en de mensen om je heen. 

Het enneagram legt de nadruk op de drijfveren van elk type en de interactie tussen de types. Dit is handig om te weten waarom bepaalde mensen op jou reageren op de manier hoe ze dat doen.

Het Enneagram helpt je drijfveren te achterhalen en waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Hierna kunnen we kijken waarom je (ongewenst) gedrag vertoont om het vervolgens te healen.

Enneagram types
spiertesten kinesiologie
Kinesiologie

Spiertesten

In de praktijk wordt er veel gewerkt met Kinesiologie, ookwel spiertesten genoemd. Bij een spiertest wordt een spier in je arm of been in een zodanige uitgangspositie gebracht dat één bepaalde spier wordt geïsoleerd. Vervolgens wordt er een lichte druk uitgeoefend om te kijken of de spier voldoende energie heeft om deze kracht op te vangen.

Wanneer de spier de druk niet kan weerstaan betekent het dat er een onbalans is. Met behulp van spiertesten kunnen blokkades makkelijk achterhaald worden.

Techniek

Braingym

Brain Gym bestaat uit een aantal bewegingsoefeningen, die gemakkelijk zijn om te doen. Ze nemen maar een paar minuten tijd in beslag en leveren energie op. Ze kunnen de concentratie verhogen en de communicatie tussen de hersenhelften verbeteren.

Brain Gym wordt veel bij kinderen in gezet, maar de oefeningen zijn ook geschikt voor volwassenen die tijdens een sessie even vastlopen.

braingym
Andromedica vitaliteitsmiddelen
Andromedica

Vitaliteitsmiddelen

De essences van Andromedica geven vitaliteit en deze werken op celniveau. De essences ondersteunen het onderbewuste bij het loslaten van oude patronen. Via kinosiologie (spiertesten) kan het benodigde middel worden achterhaald.

Soms het is het alleen belangrijk om een buisje even vast te houden en soms is een kuurtje belangrijk van het middel.