Tijdens je ongesteldheid heb je regelmatig afspraken die je opnieuw moet plannen vanwege het maandelijkse kwaaltje waar wij vrouwen allemaal mee te maken hebben, de menstruatie. In de praktijk krijg ik ook wel eens de vraag of massage wel kan tijdens deze periode. Het antwoord is "ja, massage biedt juist verlichting in deze periode."

Herkenbaar

Het is ook uiterst herkenbaar. Ik weet nog de eerste keer dat ik een massage geboekt had in de periode. Ik raakte lichtelijk in paniek, want mijn periode kondigt zich heftig aan. Ik nam contact op met de massagetherapeut en tot mijn blijdschap hoorde ik via hem dat het juist verlichting kon brengen. Sindsdien geniet ik van de voordelen wanneer er een massage gepland staat tijdens deze maandelijkse periode. Er wordt jammer genoeg op het internet heel veel negatieve dingen hierover gezegd, terwijl als je een gezonde vrouw bent (zonder bloedkwalen) je met een gerust hart welkom bent. Bij ons ben je elke dag welkom. In deze periode heb je juist meer behoefte aan vertroeteling en ontspanning en jezelf een massage gunnen hoort daarbij.

Verlichting van de pijn

Het is bewezen dat tijdens een massage niet alleen de pijn verlicht werd, maar dat de effecten van de massage de opeenvolgende 4 weken doorwerkten. In feite, bij elke massage zal je lichaam leren om te ontspannen.

Sommige vrouwen voelen zich ongemakkelijk om een massagetherapeut te boeken tijdens de maandelijkse periode. Een van de grootste voordelen van een massage is dat het zorgt voor de aanmaak van het knuffelhormoon (oxytocine) en vermindert prikkelbare of neerslachtige emoties.  Ja, een massage kan voor die dag het vloeien verergeren vanwege een verhoogde bloedcirculatie, maar verkort de menstruatieperiode. Het vermindert rugpijn en krampen in buik en benen.

Voordelen massage tijdens je periode:

- Verlicht de pijn

- Je lichaam maakt het 'happy'-hormoon aan, waardoor prikkelbaarheid en neerslachtigheid aanzienlijk vermindert

- Vermindert rugpijn en krampen

- Door de ontspanning komt je weer even bij jezelf

- Verkort de periode (iets)

Recensies van cliënten

 

 

Recensies van cliënten

qoute

Uitstekende ontvangst, ze straalt rust uit. De behandeling was fijn en vakkundig en heeft me erg goed gedaan. Haar veelzijdigheid en kennis van diverse therapieën heeft grote indruk op mij gemaakt."

Almy

qoute
Karin doet het erg goed als coach, ze stelt je op je gemak en is erg professioneel. Ze kan de t allemaal goed spiegelen en uitleggen en blokkades worden zo gemakkelijk losgelaten. Na de sessie zit ik weer helemaal lekker in m'n vel." 
 
Tineke
qoute
Heerlijke massage, op gevoel uitgevoerd om te blokkades los te maken. Er zit duidelijk meer achter dan een technische uitvoering van handelingen, afhankelijk van wat ze tegenkomt past karin de massage zonodig aan. Aanrader!"
 
Cindy
qoute
Een fijne wellness in huiselijke kring, hierdoor voel je je gelijk op je gemak. Naast massages is ook eik therapie een echte aanrader, Karin weet jou als persoon goed te helpen. Een absolute eye opener als je een doorbraak of inzicht wil in je gevoelens en of patronen."
 
Daphne