Rozemarijn is een geweldig kruid met meerdere toepassingen. De bladeren zijn eeuwen lang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Rozemarijn staat bekend om het verbeteren van het geheugen. In het oude Griekenland, zetten studenten vaak takjes rozemarijn in hun haar bij het ​​studeren voor de examens. Een verwijzing naar rozemarijn is ook te vinden in Shakespear’s Hamlet, wanneer Ophelia verklaart: ‘Er is rozemarijn, dat is voor de herinnering: bid, heb lief, herinner.’Rozemarijn

Studies hebben aangetoond dat rozemarijn carnosine zuur bevat, dat vecht tegen vrije radicalen die schade kunnen aanbrengen aan de hersenen. Rozemarijn bevat natuurlijke zuren die helpen bij de bescherming van de cellen van het lichaam en voorkomt DNA-schade veroorzaakt door vrije radicalen. Over de verbindingen in rozemarijn kruid wordt gezegd dat ze de afbraak van acetylcholine voorkomen, een chemische stof in de hersencellen die verantwoordelijk is voor het geheugen en redeneren en communiceren induceert.

In een reeks proeven werd aangetoond dat rozemarijn etherische olie van het kruid de kans om dingen in de toekomst te herinneren, met 60-75 procent verhoogt, in vergelijking met mensen die niet waren blootgesteld aan de olie.

Een studie gepubliceerd in de therapeutische vooruitgang in Psychofarmacologie suggereert dat de chemische verbinding 1,8-cineol verantwoordelijk is voor een verbeterde geheugenfunctie. Volgens de studie, kregen de test personen rozemarijn extract, wat moest worden geïnhaleerd voor het uitvoeren van bepaalde taken, terwijl hun stress, stemming, snelheid en nauwkeurigheid werden getest. Hoe meer 1,8-cineol opgenomen werd in de bloedbaan, hoe positiever het resultaat!

Rozemarijn is al lang in verband gebracht met het geheugen, met de meest beroemde literaire verwijzing gevonden in Hamlet. Het wordt gebruikt in het hedendaagse kruidengeneeskunde als een milde pijnstiller en voor migraine en problemen met de spijsvertering.

 

Koop nu in de webshop de etherische olie Rozemarijn voor in de oliebrander en ervaar zelf het effect.

Recensies van cliënten

 

 

Recensies van cliënten

qoute

Uitstekende ontvangst, ze straalt rust uit. De behandeling was fijn en vakkundig en heeft me erg goed gedaan. Haar veelzijdigheid en kennis van diverse therapieën heeft grote indruk op mij gemaakt."

Almy

qoute
Karin doet het erg goed als coach, ze stelt je op je gemak en is erg professioneel. Ze kan de t allemaal goed spiegelen en uitleggen en blokkades worden zo gemakkelijk losgelaten. Na de sessie zit ik weer helemaal lekker in m'n vel." 
 
Tineke
qoute
Heerlijke massage, op gevoel uitgevoerd om te blokkades los te maken. Er zit duidelijk meer achter dan een technische uitvoering van handelingen, afhankelijk van wat ze tegenkomt past karin de massage zonodig aan. Aanrader!"
 
Cindy
qoute
Een fijne wellness in huiselijke kring, hierdoor voel je je gelijk op je gemak. Naast massages is ook eik therapie een echte aanrader, Karin weet jou als persoon goed te helpen. Een absolute eye opener als je een doorbraak of inzicht wil in je gevoelens en of patronen."
 
Daphne