In de holistische visie zijn lichaam en geest één met elkaar. Ik spreek veel mensen met lichamelijke klachten. Vaak wordt er over lichamelijke symptonen in slachtoffer-vorm gesproken. Terwijl een lichamelijke klacht een signaal van de geest is. Je lichaam roept als het ware om hulp.

GriepGriep

Als voorbeeld heb je griep. Griep is een indicatie van het lichaam dat de geest de wereld even te veel vindt. Door de griep trek je je terug en kan je geest weer op krachten komen. Zodra je de wereld weer 'aan kan' zijn de griepverschijnselen over.  

Aanbevolen boeken

In het boek “De Zin van Ziekzijn (Dethlefsen en Dahlke, 1990) worden lichamelijke klachten en symptonen besproken en wat het lichaam ermee aangeeft. Door hiernaar te kijken kun je de verantwoordelijkheid weer terug nemen over je leven. De samenhang van lichamelijke klachten en psychische problemen zal velen choqueren; toch zullen we de confrontatie moeten aangaan, willen we aan onze genezing kunnen werken. 

Louise Hay doet het op een meer zachte manier in haar boek “Heel je leven(Hay, 1993). De auteur, therapeute, verklaart de symptomen uit mentale oorzaken en geeft voor ieder ziektebeeld positieve gedachtenpatronen aan, die men in de plaats kan zetten van (de eigen) negatieve. In haar boek staat een gemakkelijk te gebruiken symptonen lijst en een positieve affirmatie die je erbij kan gebruiken.

Beide boeken gebruik ik regelmatig in mijn praktijk en kan ik van harte aanbevelen.       

Heel je lichaam - Louise Hay - ISBN: 9789072455079

De zin van ziekzijn - Dethlefsen, Dahlke - ISBN: 9789020249989

Recensies van cliënten

 

 

Recensies van cliënten

qoute

Uitstekende ontvangst, ze straalt rust uit. De behandeling was fijn en vakkundig en heeft me erg goed gedaan. Haar veelzijdigheid en kennis van diverse therapieën heeft grote indruk op mij gemaakt."

Almy

qoute
Karin doet het erg goed als coach, ze stelt je op je gemak en is erg professioneel. Ze kan de t allemaal goed spiegelen en uitleggen en blokkades worden zo gemakkelijk losgelaten. Na de sessie zit ik weer helemaal lekker in m'n vel." 
 
Tineke
qoute
Heerlijke massage, op gevoel uitgevoerd om te blokkades los te maken. Er zit duidelijk meer achter dan een technische uitvoering van handelingen, afhankelijk van wat ze tegenkomt past karin de massage zonodig aan. Aanrader!"
 
Cindy
qoute
Een fijne wellness in huiselijke kring, hierdoor voel je je gelijk op je gemak. Naast massages is ook eik therapie een echte aanrader, Karin weet jou als persoon goed te helpen. Een absolute eye opener als je een doorbraak of inzicht wil in je gevoelens en of patronen."
 
Daphne