Veel mensen zitten vast in hun patronen, in datgene wat ze al jaren doen. Met coaching kunnen die patronen worden doorbroken en kan iemands wereldbeeld worden verruimd, waardoor hij of zij in staat is om makkelijk keuzes te maken! 

boek online

 

 

 

 

 

Coaching & Counsling

Binnen ons Centrum zijn er verschillende mogelijkheden. Zo hebben we EIK Therapie (Enneagram IntegratieKunde), Gezins- en Kindercoaching en Vitaliteits- en Afslankcoaching. Per persoon wordt er een individueel traject uitgestippeld aan de hand van jou doelstelling(en). Hier wat meer over de verschillende mogelijkheden.

 

EIK Therapie

De methode die we gebruiken heet EIK, dat staat voor Enneagram Integratie Kunde. EIK wordt ingezet om je bij jouw kern te brengen. De meeste mensen zijn in hun leven van karakter (type) veranderd door wat ze hebben meegemaakt. Die verandering komt voort uit een overlevingsstrategie. Die aanpak helpt even maar nooit lang. Echte problemen kun je alleen oplossen vanuit je essentie, vanuit diegene die je écht bent.

En dat is dus precies wat er gebeurt in deze coachsessies. Je wordt teruggebracht naar je originele karakter, je essentie, waardoor je weer in je eigen kracht staat. Tijdens de coaching krijg je inzicht waarom je van type bent veranderd en ruimen we blokkades op. 

 

Gezins- en Kindercoaching

Enneagram Gezins- en Kindercoaching is speciaal voor gezinnen en kinderen. Door middel van EIk therapie gaan we kijken welk emotionele blokkades er bij het kind (of de ouder) dwars zitten. Door deze te helen komt hij of zij direct al lekkerder in zijn vel te zitten.

Belangrijk uitgangspunt is dat het gedrag van kinderen een reactie is op de ouders. Als kinderen ergens tegen aan lopen is het belangrijk om te kijken waar, hoe en wanneer het gedrag is ontstaan. Dat is dan ook precies wat we gaan doen: bewustwording creëren en vervolgens de mogelijkheid creëren om tot de gewenste situatie te komen. Een hele mooie en veel inzicht gevende stap is in beeld brengen welke Enneagramtype iedereen is. Voor ieder gezinslid wordt zijn of haar huidige Enneagramtype getest. 

Heel belangrijk is dat hierdoor ieders kwaliteiten in beeld komen, de kwaliteiten van de kinderen is zeer belangrijk en we zullen die kwaliteiten altijd bevestigen en sterker maken. Dit is waar de kinderen zich prettig en gelukkig mee voelen. Dit is de kracht van uw kind! Daarnaast wordt ook direct duidelijk wat de kinderen voor communicatiestijl nodig hebben. Of ze gebaat zijn bij meer vrijheid, of juist meer afspraken en regels nodig hebben.

Als er sprake is van een gezin met twee ouders krijgen de ouders van elkaar ook een heel duidelijk beeld waarin ze elkaar ondersteunen, hoe ze het beste kunnen communiceren en hoe ze elkaar het beste kunnen steunen. Door de puurheid van kinderen zijn de resultaten niet alleen prachtig om te zien, maar worden de resultaten ook heel snel bereikt.

Kinderen tot 12 jaar worden altijd via de ouders getest. Vanaf 12 jaar is het ook mogelijk om direct met de kinderen aan de slag te gaan. 

 

Vitaliteits en afslankcoaching

Als je komt voor meer energie of om af te vallen, gaan we kijken naar welk eetpatroon je nu hebt en welk eetpatroon optimaal voor jou is. Ook gaan we emotionele blokkades helen bijvoorbeeld waarom je snoept of die jou verbranding blokkeren. Ieder mens heeft voeding nodig voor het lichaam, het gaat om de juiste voeding en een goede verbranding. Eind van het traject zul je dit resultaat zien/ voelen.

 

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er vertelt over het Enneagram en kijken we samen of Enneagram je kan helpen met de situatie waar jij mee zit. We formuleren ook waar je heen wilt gaan. Je krijgt inhoudelijk toegelicht hoe het traject eruit ziet en laat ik je met een voorbeeld direct kennismaken met de manier waarop er gewerkt wordt. Tot slot gaan we ook al een stukje beginnen met het healen, dit is belangrijk om het healingsproces in gang te zetten, zo kan je ervaren hoe het is om al wat beter in je vel te zitten. 

Een kennismakingsgesprek duurt 60 tot 90 minuten en kost € 65,-. Deze kan vergoed worden door je zorgverzekering.