• Coaching banner

Coaching & Counsling

Binnen mijn praktijk zijn er verschillende mogelijkheden. Op dit moment ben ik EIK Therapeut (Enneagram IntegratieKunde), Gezins- en Kindercoach en Vitaliteits- en Afslankcoach. Daarnaast heb ik de Energetic Psychology afgerond, dat is een verdieping op de EIK. Hieronder vertel ik meer over de verschillende mogelijkheden.

 

EIK Therapeut

De methode die ik gebruik heet EIK, dat staat voor Enneagram Integratie Kunde. EIK wordt ingezet om je bij jouw kern te brengen. De meeste mensen zijn in hun leven van karakter (type) veranderd door wat ze hebben meegemaakt. Die verandering komt voort uit een overlevingsstrategie. Die aanpak helpt even maar nooit lang. Echte problemen kun je alleen oplossen vanuit je essentie, vanuit diegene die je écht bent.

En dat is dus precies wat er gebeurt in deze coachsessies. Je wordt teruggebracht naar je originele karakter, je essentie, waardoor je weer in je eigen kracht staat. Tijdens de coaching krijg je inzicht waarom je van type bent veranderd en ruimen we blokkades op. 

 

Gezins- en Kindercoach

Als Enneagram Gezins- en Kindercoach werk ik met gezinnen en kinderen. Door middel van EIk therapie gaan we kijken welk emotionele blokkades er bij het kind dwars zitten. Door deze te helen komt hij of zij direct al lekkerder in zijn vel te zitten.

Belangrijk uitgangspunt is dat het gedrag vankinderen een reactie is op de ouders. Als kinderen ergens tegenaanlopen is het belangrijk om te kijken waar, hoe en wanneer het gedrag is ontstaan. Dat is dan ook precies mijn rol: bewustwording creëren en vervolgens de mogelijkheid creëren om tot de gewenste situatie te komen. Een hele mooie en veel inzicht gevende stap is in beeld brengen welke Enneagramtype iedereen is. Ieder gezinslid test ik wat hun huidige Enneagramtype is. Dit doe ik met de door mij ontwikkelde Gezinskracht.

Heel belangrijk is dat hierdoor ieders kwaliteiten in beeld komen, de kwaliteiten van de kinderen is zeer belangrijk en we zullen die kwaliteiten altijd bevestigen en sterker maken. Dit is waar de kinderen zich prettig en gelukkig mee voelen. Dit is de kracht van uw kind! Daarnaast wordt ook direct duidelijk wat de kinderen voor communicatiestijl nodig hebben. Of ze gebaat zijn bij meer vrijheid, of juist meer afspraken en regels nodig hebben.

Als er sprake is van een gezin met twee ouders krijgen de ouders van elkaar ook een heel duidelijk beeld waarin ze elkaar ondersteunen, hoe ze het beste kunnen communiceren en hoe ze elkaar het beste kunnen steunen. Door de puurheid van kinderen zijn de resultaten niet alleen prachtig om te zien, maar worden de resultaten ook heel snel bereikt.

Kinderen tot 12 jaar testen we altijd via de ouders. Vanaf 12 jaar is het ook mogelijk om direct met de kinderen aan de slag te gaan. 

 

Vitaliteits en afslankcoach

Als je komt voor meer energie of om at te vallen, gaan we kijken naar welk eetpatroon je nu hebt en welk eetpatroon optimaal voor jou is. Ook gaan we emotionele blokkades helen bijvoorbeeld waarom je snoept of die jou verbranding blokkeren. Ieder mens heeft voeding nodig voor het lichaam, het gaat om de juiste voeding en een goede verbranding. Eind van het traject zul je dit resultaat zien/ voelen.

 

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek vertel ik je over het Enneagram en kijken we samen of Enneagram je kan helpen met de situatie waar jij mee zit. Als dat inderdaad zo is dan vertel ik je inhoudelijk hoe het traject eruit ziet en laat ik je met een voorbeeld direct kennismaken met de manier waarop ik werk. Wat ik belangrijk vind is dat we ook een stukje al verwerken, zo kan je ervaren hoe het is om al wat beter in je vel te zitten. 

Een kennismakingsgesprek duurt 60 tot 90 minuten en kost € 65,-. Deze kan vergoed worden door je zorgverzekering.