Tips bij voorjaarsmoeheid

Tips bij voorjaarsmoeheid post thumbnail image
4
(4)

Voorjaarsmoeheid of lentedip zijn geen officiële medische termen maar toch hebben veel mensen er last van. De lente met zijn groeikracht komt in de natuur al op gang maar mensen met voorjaarsmoeheid kunnen niet mee in dit ritme. Men ervaart niet méér energie dit blijft juist achter. Na de lange winter begint de lente als opbouw naar de zomer. Veel mensen hebben een probleem met deze omschakeling al snakken ze toch naar de zomer. Er kunnen hier meerdere oorzaken voor zijn:

 • De winter was te intensief terwijl het een periode van rust en opladen is.
 • Te weinig slaap tijdens de winter.
 • Een gebrek aan beweging maakt het moeilijk om weer op gang te komen.
 • Een gebrek aan zonlicht.
 • Een gebrek aan vitamine D.

Een belangrijke oorzaak is dat de meeste van ons in de winter niet de rust nemen als voorbereiding om in de lente de nodige kracht te hebben. kijk maar eens naar alle planten en bomen die weer in knop schieten.Terwijl veel mensen zich beter voelen bij het aanbreken van de lente kan het lastig zijn om mee te gaan in het ritme. Het juiste zetje in de rug maakt deze overgang makkelijker.

Ons traject

– Kennismaking en vaststellen klachten

– 5 massagebehandelingen 

– Mindfullniss oefeningen

– Tips & tricks om in het dgl voorjaarsmoeheid tegen te gaan

 Kenmerken lentedip:

 • Meer behoefte aan slaap dan normaal.
 • Somber voelen. 
 • Het gevoel hebben niet in balans te zijn. 
 • Last van hoofdpijn, vooral aan de zijkanten.
 • De rug voelt stijver vooral in de ochtend.
 • ‘s-Ochtends niet uitgerust wakker worden

Oplossing voorjaarsmoeheid

Een ontspannen lichaam en geest is belangrijk om de komst van de lente te verwelkomen. Door shiatsu massage krijgt het lichaam meer ruimte waardoor de energie makkelijker gaat stromen. Dit heb je nodig voor een energiek lichaam om de transitie naar de lente zonder grote problemen te maken. De kunst is om een goede balans te maken tussen voldoende beweging (buitenhuis), passende voeding en voldoende rust. Het is belangrijk om serieus je vitaliteit weer te voeden. Natuurlijk houdt een drukke baan en gezinsleven hier geen rekening mee. Des te groter is de uitdaging om voor jezelf de balans vast te houden.

Massage werkt! Na 5 behandelingen is de vermoeidheid verruilt voor rust en energie. Je hebt inzicht in hoe jouw lichaam reageert op de overgang naar de lente en kent tips en trucs om dit in je drukke leven toe te passen.  Je hebt ‘s avonds weer genoeg energie om er op uit te trekken voor een voedende activiteit om zo je energie zelfstandig op peil te houden. 

Kom eens langs bij Angelic Wellness en laat u adviseren wat voor u het beste is, samen komen we tot de juiste behandeling om weer lekkerder in je vel te zitten.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4 / 5. Aantal stemmen: 4

Wees de eerste die stemt

Leave a Reply