Telefoon nummer

06 - 457 31 984

Email

info@AngelicWellness.nl

Locatie

Loderstraat 69 in Rotterdam

4.1
(20)

Rozemarijn is een geweldig kruid met meerdere toepassingen. De bladeren zijn eeuwen lang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Rozemarijn staat bekend om het verbeteren van het geheugen. In het oude Griekenland, zetten studenten vaak takjes rozemarijn in hun haar bij het ​​studeren voor de examens. Een verwijzing naar rozemarijn is ook te vinden in Shakespear’s Hamlet, wanneer Ophelia verklaart: ‘Er is rozemarijn, dat is voor de herinnering: bid, heb lief, herinner.’

Studies hebben aangetoond dat rozemarijn carnosine zuur bevat, dat vecht tegen vrije radicalen die schade kunnen aanbrengen aan de hersenen. Rozemarijn bevat natuurlijke zuren die helpen bij de bescherming van de cellen van het lichaam en voorkomt DNA-schade veroorzaakt door vrije radicalen. Over de verbindingen in rozemarijn kruid wordt gezegd dat ze de afbraak van acetylcholine voorkomen, een chemische stof in de hersencellen die verantwoordelijk is voor het geheugen en redeneren en communiceren induceert.

In een reeks proeven werd aangetoond dat rozemarijn etherische olie van het kruid de kans om dingen in de toekomst te herinneren, met 60-75 procent verhoogt, in vergelijking met mensen die niet waren blootgesteld aan de olie.

Een studie gepubliceerd in de therapeutische vooruitgang in Psychofarmacologie suggereert dat de chemische verbinding 1,8-cineol verantwoordelijk is voor een verbeterde geheugenfunctie. Volgens de studie, kregen de test personen rozemarijn extract, wat moest worden geïnhaleerd voor het uitvoeren van bepaalde taken, terwijl hun stress, stemming, snelheid en nauwkeurigheid werden getest. Hoe meer 1,8-cineol opgenomen werd in de bloedbaan, hoe positiever het resultaat!

Rozemarijn is al lang in verband gebracht met het geheugen, met de meest beroemde literaire verwijzing gevonden in Hamlet. Het wordt gebruikt in het hedendaagse kruidengeneeskunde als een milde pijnstiller en voor migraine en problemen met de spijsvertering.

Koop nu in de webshop de etherische olie Rozemarijn voor in de oliebrander en ervaar zelf het effect.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.1 / 5. Aantal stemmen: 20

Wees de eerste die stemt

Karin van der Bie

Karin studeerde voor EIK coach aan het Enneagram College bij Willem-Jan van de Wetering, maar ontdekte dat de aanpak een stuk diepgang miste. Na een opleiding tot holistisch coach, gebruikt ze nu de wetenschappelijke basis met alternatieve technieken om helingsprocessen zo efficiënt mogelijk te benaderen. Naast gesprekstechnieken gebruikt ze ook – in afstemming – ademwerk, body-dearmouring, visualisaties, voice dialogue, opstellingen, relaxatie en andere krachtige technieken in haar coaching.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *