Massage,Natuurlijke gezondheid Massage goed voor de gezondheid

Massage goed voor de gezondheid

Massage goed voor de gezondheid post thumbnail image
0
(0)

Door regelmatig te ontspannen verbeter je je gezondheid, een ontspanningsmassage geeft je gezondheid namelijk een boost.

Wat kan massage nu voor je gezondheid betekenen? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ontspannen goed voor je is. Massage is zeer geschikt voor herstel en en kan preventief werken tegen klachten. Spanning/stress hoopt zich op en zet zich vast. Door massage kan die opgehoopte stress weggenomen worden en kan alle energie naar de goede plekken stromen. Lichamelijke ontspanning is in feite het sturen van energie naar de meest geschikte plek. De afvalstoffen kunnen makkelijker door het lichaam afgevoerd worden. Dat betekent een enorme steun voor allerlei processen in het lichaam. Het heeft daarom een positief effect bij veel klachten.

Zelfs fiscus overtuigd. Bij bedrijven die hun werknemers stoelmassages bieden, daalt het ziekteverzuim met vele procenten. De overheid is zo overtuigd van de voordelen dat ze dit via subsidies en belastingvoordelen stimuleert. En dan hebben we het alleen nog maar over een kwartiertje massage van nek en schouders.

Massage werkt preventief. Het zorgt ervoor dat je beter bij jezelf kunt herkennen of je gespannen bent of niet. Je blijft minder lang doorlopen met spanning. Je weet eerder wanneer je niet lekker in je vel zit. Of wanneer je een verkeerde werkhouding hebt. Dat helpt klachten voorkomen.

Hoe gezond en ingrijpend massage kan zijn, blijkt wel uit dit enkele, medisch erkende voorbeeld: vroeggeboren baby’s die massage therapie krijgen, groeien aanmerkelijk sneller dan baby’s die dat niet krijgen. Massage is dus belangrijk voor natuurlijk herstellen van je lichaam. Hieronder vind je een aantal specifieke gezondheidseffecten. Er zijn er uiteraard veel meer.

Massage stimuleert de doorbloeding en versnelt daardoor de afvoer van afvalstoffen. De betere doorbloeding kan je helpen om klachten als spanningshoofdpijn, een stijve nek, pijnlijke schouders, enz te voorkomen. Door de stimulatie van de nieren en darmen kun je een verbeterde afvoer van afvalstoffen krijgen. Na een aantal massages kun je je een stuk energieker voelen.

Massage kan je mentaal alerter maken. Dat is een van de redenen waarom werkgevers kiezen voor massage op het werk.

Na een massage heb je vaak een lagere bloeddruk en je voelt je happy

Massage maakt je mooier: Zo kan massage het verouderingsproces van je huid vertragen door de vervanging van dode huidcellen te stimuleren. Het kan cellulitis vertragen, het kan door de warmte die ontstaat helpen om vetophopingen af te breken. Een ontspannende gezichtsmassage kan je gezicht een natuurlijke schoonheid (terug) geven.

Stijve of vastzittende gewrichten worden losser, beweeglijker. Echter, ik ben geen arts, daarom raad ik voor specifieke behandelingen een huisarts, fysiotherapeut, osteopaat, manueel therapeut of andere medisch geschoolde behandelaar aan.

Massages kunnen het immuunsysteem verhogen. Massage vermindert de hoeveelheid ‘stresshormonen’ (cortisol, adrenaline). Daardoor kan het lichaam overschakelen op ‘beter worden’.

Er is nog een ander effect: bij een ontspanningsmassage komt in je hersenen endorfine vrij. Dat is het hormoon dat door je lijf gaat wanneer je verliefd bent en je dat geluksgevoel geeft.

Er zijn duidelijke aanwijzingen dat massage depressiviteit en angst of bezorgdheid kan verminderen.

Massage kan pijn verlichten.

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan dat massage gunstig werkt op de bloedsuikerspiegel. Goed nieuws voor diabetici, maar nader onderzoek is nog nodig naar goede behandelmethoden. Maar het werkt ok goed bij ongesteldheidspijn of eerste symptonen van griep en bij hoofdpijn.

Massage kan gunstig werken bij slaapstoornis.

Massage is goed voor je spijsvertering. Die is immers nogal gevoelig voor spanningen. Heb je last van verstopping of winderigheid dan kan regelmatige massage je goed doen. 

Zo zie je dat regelmatig je laten masseren heel goed is voor je gezondheid! 

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Wees de eerste die stemt

Tags:

Leave a Reply

Nieuwste artikelen