De Kracht van Honing

De Kracht van Honing post thumbnail image
5
(15)

Honing is ongetwijfeld een op en top zuiver natuurproduct. Het is niet alleen lekker én een gezonde zoetmaker, honing is bovendien ook bijzonder geneeskrachtig. Tegen welke aandoeningen kan honing dan effeciënt gebruikt worden en hoe krijg je effeciënt dit product binnen?

Honing is ongetwijfeld een op en top zuiver natuurproduct. Het is niet alleen lekker én een gezonde zoetmaker, honing is bovendien ook bijzonder geneeskrachtig. Tegen welke aandoeningen kan honing dan effeciënt gebruikt worden en hoe krijg je effeciënt dit product binnen?

Honing stimuleert uithoudingsvermogen

Honing is een natuurlijke zoetstof, die door honingbijen wordt geproduceerd uit nectar van bloemen en allerlei planten. Honing bevat hierdoor voor ons lichaam noodzakelijke voedingsstoffen als mineralen, vitaminen en sporenelementen. Verder produceert honing enorme hoeveelheden glycogeen in onze lever. Deze stof houdt onze bloedsuikerspiegel op peil. Dat verhoogt ons uithoudingsvermogen, waardoor honing erg doeltreffend is tegen (chronische) oververmoeidheid.

Extra boots voor onze hersenen

Een minimum hoeveelheid honing geeft een extra boost aan onze hersenen. Honing is bijzonder rijk aan fructose, dat ons van extra energie voorziet. Deze extra energie wordt als reserve opgeslagen in onze lever. Deze energiereserve wordt hoofdzakelijk ’s nachts gebruikt, als extra brandstof voor ons brein. Onze hersenactiviteit stopt immers niet tijdens onze slaap, en moet dus constant van de nodige energie voorzien worden.

Ontstekingswerend

Honing werkt bijzonder doeltreffend als ontstekingsremmend middel. Het versterkt onze weerstand en heeft een anti-bacteriële werking. Het kan daarom worden ingezet bij ernstige wondinfecties of bij koortsblaasjes, paradontitis, huidaandoeningingen als psoriasis en eczeen en bij pijnlijke gewrichtsaandoeningen als artritis en reuma.

Wil je een mooie huid en haren? Gebruik dan honing als masker voor gezicht en haren. Hierna zul je er weer stralend uitzien.

Versterkt ons immuumsysteem

Honing versterkt eveneens het natuurlijk afweersysteem van ons lichaam. Aandoeningen die ontstaan door een verzwakt immuumsysteem als cronische vermoeidheid, allergieën en verkoudheden, kunnen doeltreffend behandelt worden met honing. Honing is erg rijk aan voor ons lichaam belangrijke vitaminen, mineralen, aminozuren en bioflavonoïden. Deze stoffen zorgen ervoor dat ons immuumsysteem, in alle omstandigheden, naar behoren blijft functioneren. Honing zal een opgeblazen gevoel verminderen en heeft een relaxerende werking. Het versterkt immers onze goede darmbacterieëen. Honing zorgt daardoor voor een vlotte spijsvertering, en is efficiënt bij een overgevoelige en prikkelbare darm. Honing is ook waterafdrijvend.

Doeltreffend bij verkoudheden

Omdat honing een antiviraal middel is, en verkoudheden door virussen wordt veroorzaakt, is honing een uitstekend middel tegen verkoudheden en allerlei seizoensgebonden aandoeningen. Wetenschappers benadrukken dat honing een beter én gezonder anti-hoestmiddel is dan vele hoestsiropen. Door zijn hoestwerend karakter zorgt honing voor een betere nachtrust.

Hoe te gebruiken

Je hebt niet veel honing per dag om van de gezonde werking te profiteren. Honing kan in de thee en is heerlijk op brood. Voor het meest effeciënste inname…. boek dan een keer een heerlijke lavendel-honing lichaamspakking en test zelf de werking op uw huid! De huid zal zijdezacht aanvoelen en via de huid neemt het lichaam alles op. Het lichaam zelf zo een heerlijke boost!

Wil je meer advies? Kom een keer langs bij Angelic Wellness voor een kennismakingsgesprek!

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 5 / 5. Aantal stemmen: 15

Wees de eerste die stemt

Leave a Reply