De invloed van essentiële olie op de geest

De invloed van essentiële olie op de geest post thumbnail image
4.1
(11)

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Krachtige, reinigende werking

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Therapeutische werking

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Voordelen gezondheid

Aromatherapie met etherische oliën speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Twee factoren zijn hierbij erg belangrijk. Ten eerste de eigenschappen van onze huid om heilzame stoffen goed op te nemen. De tweede factor is de positieve invloed van geuren op onze geest. De invloed van deze positieve effecten wordt nog niet over de hele wereld erkend. Maar dat verandert. Tegenwoordig hebben we niet genoeg aan ervaring en een lekkere geur alleen. Bewijs willen we zien!

Nu kan de moderne wetenschap via kwaliteitsonderzoek gelukkig verklaren wat onze voorouders instinctief al wisten: etherische oliën spelen een belangrijke rol in onze gezondheid. Angelic Wellness past deze wetenschap al jaren toe. We passen deze kennis toe in onze eigen lijn massageolie. Probeer het nu en vraag om een een heerlijke ontspannende massage op basis van aromatherapie.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.1 / 5. Aantal stemmen: 11

Wees de eerste die stemt

Leave a Reply