Let's talk....!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen massage gezondheid

Door regelmatig te ontspannen verbeter je je gezondheid, een ontspanningsmassage geeft je gezondheid namelijk een boost.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

menstruatieklachten massage

Tijdens je ongesteldheid heb je regelmatig afspraken die je opnieuw moet plannen vanwege het maandelijkse kwaaltje waar wij vrouwen allemaal mee te maken hebben, de menstruatie. In de praktijk krijg ik ook wel eens de vraag of massage wel kan tijdens deze periode. Het antwoord is "ja, massage biedt juist verlichting in deze periode."

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

massage bij RSI

Het menselijk lichaam is niet geschikt om gedurende een langere periode statisch werk te verrichten. RSI wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van overmatig gebruik, voortdurend terugkerende bewegingen en een eenzijdige, belastende houding. Vermoeidheid en werkstress spelen hierbij een belangrijke rol. Massage speelt een belangrijke rol in het herstellen van RSI-klachten.

4.25 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (2 Votes)

Massage bij slapeloosheid

Iedereen slaapt weleens een keertje slecht, maar er zijn ook veel mensen die last hebben van chronische slapeloosheid. Een vervelende kwaal, die negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Tijdens de slaap vinden er namelijk essentiële herstelwerkzaamheden plaats in lichaam en geest. In veel gevallen kan massage uitkomst bieden.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Etherische olie

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (3 Votes)

Hoevaak massage

Massagetherapeuten en mensen die weleens een massage ondergaan zijn zich bewust van de positieve effecten die massage kan hebben op allerlei klachten als rugpijn, spierpijn, vermoeidheid, depressie, angst etc. Maar hoe massage precies werkt en hoe vaak en hoe lang er gemasseerd moet worden voor het meest optimale effect daar is nog maar weinig over bekend. Dr. Rapaport, hoofd van de afdeling psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Universiteit van Emory, deed hier onderzoek naar.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)