Flirten per Enneatype

Flirten per Enneatype post thumbnail image
4
(31)

Het Enneagram bestaat uit negen typen, zij hebben elke hun eigen manier van flirten! Graag deel ik een kort overzicht met je.


Het Enneagram bestaat uit negen typen. Daarnaast zijn zo’n 400 subtypen per type, dus is de variatie op het gedrag wel heel divers. Daarbij heeft iedereen meerdere types in zich en gedragen we ons situationeel ook nog eens anders. Iedereen heeft dus weer een andere manier van reageren en dus ook van flirten. Dat maakt het boeiend en ook complex want er is niet één manier van flirten, maar negen manieren. Graag deel ik een kort overzicht met je.

Type 1, Perfectionist De flirt gewoonte van type 1 is precies volgens het boekje. Dit type kijkt eerst de kat uit de boom. Het zoekt uit of iemand voldoet aan de normen en waarden. Dan is er hartelijkheid die niet gespeeld wordt, maar uit het hart komt. Ze komen dus voor hun genegenheid uit als je hun sympathie gewonnen hebt.

Type 2, Helper Helpen om te helpen en daarvoor waardering te ontvangen. Ze verleiden met de ogen en hebben het flirten in hun genen. Ze willen graag liefde en genegenheid en gebruiken hun ogen om te verleiden. Ze hebben een geraffineerde manier van flirten die door de meeste anderen zeer gewaardeerd wordt.

Typ 3, Winnaar Ze willen succesvol zijn en het is belangrijk hoe ze overkomen. Flirten is een manier van leven voor hun. Ze lijken steeds te vragen hoe je hen vindt en vooral of je hen succesvol vindt.

Type 4, Romanticus De liefde moet uit het hart komen want ze hebben een hekel aan namaak. Flirten als sport is een afschuw voor hen. Dat kunnen ze zelf ook niet. Ze zijn ingetogen maar laten hun gevoelens zien. Ze stralen warmte uit als ze je mogen en kilte als dat anders is.

Type 5, Waarnemer Flirten is een crime. Ze hebben er moeite mee. Dit type is de denker die geen toneel kan spelen en gevoelens maar moeilijk kan uiten. Het maakt ze ook niet uit hoe je over ze denkt want het gaat bij hen om de inhoud.

Type 6, Loyalist De Loyalist wil goed in de groep liggen en zal veel doen om mee te doen met de groep. Ze maken makkelijk contact met anderen, praten heerlijk mee en verleiden door hun loyaliteit in te zetten. Je voelt je direct vertrouwd en weet dat je een vriend erbij hebt.

Type 7, Avonturier Dit is de levensgenieter die flirten tot taak heeft verheven. Ze voelen zich populair, kunnen goed praten, hebben talloze anekdotes en zetten hun charmes direct in. Ze kunnen overal over mee praten. Ze worden snel het middelpunt van een groepje.

Type 8, Baas Ruwe bolster, blanke pit. Hoe je over ze denkt maakt hen niet uit. Ze zeggen de dingen recht voor hun raap. Je weet wat je aan ze hebt. Omwegen en mooie praatjes zijn aan hen niet besteed.

Type 9, Bemiddelaar Liefdevol bewegen ze zich door een groep heen. Ze zijn aardig, dat hoeven ze niet te spelen. Het is een beetje een dromer. Ze weten mensen voor zich in te nemen door open te zijn. Er lijken geen spelletjes gespeeld te worden.

Uiteraard valt er nog veel meer over te vertellen. Dit is slechts een korte beschrijving hoe contact gelegd wordt. Wil je meer weten? Kom eens langs bij Angelic Wellness

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4 / 5. Aantal stemmen: 31

Wees de eerste die stemt

Leave a Reply